Tarımsal Üretim Sistem Danışmanlığı

 İyi Tarım Uygulamaları: Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2004 yılında yürürlüğe giren İyi Tarım Uygulamalarına İlişkin Yönetmeliği yayınlaması ile beraber birçok kooperatif, üretici birliği, ziraat odası, uluslararası firmanın danışmanlığını yaptık ve yapmaktayız. Türkiye’nin her noktasına konusunda uzman personellerimizle İyi Tarım Uygulamaları konusunda hizmet vermekteyiz.

GLOBALGAP: GLOBALGAP Uluslararası İyi Tarım Uygulamaları Standardı, Avrupa Perakendecileri Tarım Ürünleri Çalışma Grubu’nun, İyi Tarım Uygulamaları (GAP: Good Agriculture Practice) protokolüdür. Bu protokole ilişkin çalışmaların yapılabilmesi için 1999 yılında, kar amacı gütmeyen, merkezi Almanya’da olan özel bir dernek kurulmuştur. Bu derneğin amacı, büyük perakendecilerin, kendi toplumlarının sağlıklı tarım ürünü tüketimini sağlayabilmeleri için, kendi ülkelerinde yetişen ve dışarıdan ithal edilen tarım ürünlerinde aranan minimum standartları yeni bir düzenleme yaparak belirlemektir. 2004 yılından itibaren uzman kadromuz ile çeşitli üretici örgütleri ve uluslararası birçok firmanın danışmanlığını halen yürütmekteyiz ve Türkiye’nin her noktasında hizmet vermekteyiz.  

2021 Yılında Utku Danışmanlık GLOBALG.A.P. register trainer yetkisini alarak, GLOBALGAP' ten tescillendi. Müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek adına yetkinliklerimizi çoğaltıyoruz. 

GRASP: GRASP, GLOBALG.A.P. Sosyal Uygulamalarda Risk Değerlendirilmesi’nin (GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice) kısaltmasıdır. GRASP, çiftlikteki sosyal uygulamaları değerlendirmek üzere geliştirilen, işçi sağlığı, güvenliği ve refahının belirli yönlerini ele alan, gönüllü kullanıma hazır bir modül olup konusunda uzmanlaşmış  kadromuz ile Türkiye’nin her noktasına hizmet vermekteyiz.

GLOBALG.A.P-TN: Globalgap Tesco Nurture Module: İngiltere’nin en büyük süper market zinciri olan TESCO’ya yaş sebze ve meyve temini için hazırlanmış olan bir stardart olup Türkiye’nin her noktasında konusunda uzman personellerimiz ile hizmet vermekteyiz. GLOBALG.A.P-TN belgesi olmayan tedarikçiler TESCO’ya ürün satamazlar.

TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: Dünya genelinde son yıllarda büyük bir trend yakalayan ve büyük şirketlerin ülkemizde de uygulamaya başladığı tarımsal üretimde sürdürülebilirlik konusunda şirketimiz bir çok uluslarası kuruluş ile ortak çalışmalar yapıp bu kuruluşların projelerinin Türkiye ayağında çözüm ortağı oluyor.